Eventing


De laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 is gespeeld op vrijdag 29 juni. Onder een stralend zonnetje had de sportzaal alle tijd van de wereld om goed op te warmen zodat de warmte prominent aanwezig was in de zaal. Maar het was goed te doen voor de 12 aanwezige spelers. Sommigen hebben wel een kleine drankpauze ingelast; maar de meesten deden het zonder drank...

Bij aanvang van de wedstrijd leken de beide ploegen op een evenwichtige manier samengesteld te zijn. en op het einde bleek dat ook wel een correcte inschatting te zijn zodat iedereen met een blij gemoed het seizoen kon afsluiten. Bruno had er wel een dubbel gevoel bij. Zo miste hij enkel kansen die echt niet meer te missen waren. Hij trapte de bal vanop korte afstand op de paal ipv in het leegstaande doel bijvoorbeeld. Aan de andere kant van zijn 'dubbele gevoel' kon hij dan wel weer twee ballen tegen de netten laten belanden.

In het eerste kwartier leek het een walk-over te worden voor het rode team want al snel werd de 1-0 van Johan T. gevolgd door een tweede, derde, vierde en vijfde doelpunt. Aan de overzijde bleef de teller lange tijd op 0 staan. Keeper David deed het goed in doel en stopte alle ballen die binnen het doelkader gericht waren. Tot ene Tom W. het genoeg vond. Hij knalde een bal in het dak van het doel. David voelde enkel een een verfrissend tochtje toen de bal passeerde. Gezien had hij de bal niet. Blij was hij overigens dat het schot net boven zijn hoofd passeerde in plaats van enkele centimetertjes lager. De ban was gebroken voor het witte team. 5-1 staat toch al iets beter dan 5-0 nietwaar?

Dezelfde Tom W. verwerkte de bal overigens ook een keer in het eigen doel. via een klutsbal verdween de bal in doel. Genoeg voor een eerste (en laatste) seizoensvermelding in onze rubriek 'Kluns van het jaar'. Hij werd echter niet de opperkluns van he jaar dit seizoen. Gelukkig voor Jonathan G. komen alle tellers terug op 0 te staan in het nieuwe seizoen.

In het slotkwartier kantelde de wedstrijd helemaal want het rode team maakte moeilijker en moeilijker haar doelpunten. De '5' bleef lange tijd staan terwijl het witte team de ballen nu wel in doel kon trappen. Het werd m.a.w. nog ferm spannend en de laatste minuten moest het rode team alle verdedigende teugels bijzetten om de laatste overwinnng van het seizoen uit de brand te slepen. Wat ook lukte dankzij een goede inzet en verdedigende organisatie. 6-5 was de eindstand van een spannende en gelijkopgaande wedstrijd waarin iedereen "zijn ding" kon doen.

Ons volgende seizoen start, uitzonderlijk, niet in het begin van augustus. Het seizoen 2018-2019 start voor Sportiva op vrijdag 31 augustus 2018. De reden hiervoor is eenvoudig... vorig jaar was de bezetting in augustus te laag zodat we dit jaar wachten tot het einde van augustus om te starten aan het nieuwe seizoen.

Fijn verlof iedereen !!