Eventing


11 spelers waren deze week aanwezig op de wedstrijd. Eentje met 5 en eentje met 6 spelers. Zo is de klassieke opdeling van een wedstrijd in zo'n situatie. Na 20 minuten ondervond Gunther echter wat hinder tijdens het keepen zodat hij uit veiligheidsoverwegingen met keepen. De, op dat ogenblik, op de bank zittende Jonathan B. kwam zo als eerste in doel te staan. Uiteraard werd hij later in de wedstrijd vervangen als keeper door alle andere witgekleurde spelers. Ook dat is traditie bij Sportiva.

Robin liet het niet aan zijn koude kleren komen. Met of zonder Gunther in doel... scoren zou hij gaan doen deze avond. En het lukte ook tot zijn tevredenheid. De streepjes achter zijn naam in onze rubriek 'Aantal opeenvolgende wedstrijden zonder doelpunt' zijn verdwenen. Voor, de deze week afwezige, David gelden de streepjes nog steeds. Ook Johan H. was blij met zijn avond want hij kon de weg nar het doel terug vinden. Nier zo een moeilijke doelpunten overigens; maar 'binnen is binnen' zeggen ze in zo'n situatie. Een 'Bruno-goal' durft men dat ook wel eens benoemen. Tiens, die was deze week terug afwezig... Zijn laatste doelpunt dateert ondertussen als van 6 april ll. Zijn laatste optreden was trouwens van diezelfde datum.

In deze wedstrijd bleef de tussenstand lange tijd op 0-0 staan. Beide keepers hielden hun doelkader lang beschermd. Onze wedstrijden eindigen echter nooit op die brilscore zodat ze tenslotte wel kwamen. Maar het duurde dus wel een tijdje. De score ging vrij gelijkopgaand omhoog tot de veer in het rode team plotseling brak. Doelpunt na doelpunt werd er dan gescoord door het witte team zodat de overwinning al ruim voor tijd vast stond. Nico organiseerde de verdediging en strooide met passes rond. O.a. naar Jonathan B. Maar het scoren van zijn zevende seizoensdoelpunt bleef lange tijd uit. Tot het dan tenslotte toch lukte. Voor de vierde maal op een rij kon hij scoren in een wedstrijd.

Jonathan G. kwam even langs na zijn ongelukkig ongeval. zijn hand nog steeds steeds serieus verpakt en zijn arm ingepakt in een steunverband. Voetballen zal er dit seizoen niet meer inzitten. Jammer; maar goed, het kon erger geweest zijn.

Ons volgende seizoen start, uitzonderlijk, niet in het begin van augustus. Het seizoen 2018-2019 start voor Sportiva op vrijdag 31 augustus 2018. De reden hiervoor is eenvoudig... vorig jaar was de bezetting in augustus te laag zodat we dit jaar wachten tot het einde van augustus om te starten aan het nieuwe seizoen.

Zondagnamiddag 24 juni gaat de jaarlijkse mountainbike tocht van Sportiva door. Zoals steeds beginnen we eraan om 14u30 aan de sporthal Koornmolen te Gooik. Dit jaar gaat de tocht een totaal andere richting uit dan vorig jaar. Ook het parcours is minder heuvelachtig. De streek rond Pamel en Ninove biedt opnieuw heel wat mogelijkheden. We maakten er dan ook optimaal gebruik van om een gevarieerde tocht van +/- 35 km uit te stippelen. Na afloop van de tocht kan je deelnemen aan een restaurentbezoek. Je kan uiteraard ook deelnemen aan het etentje zonder deelname aan de fietstotcht. Heb jegeen fiets? Geen probleem, Sportiva zorgt dat je er eentje hebt! Schrijf je in via deze link. Leuk is het elk jaar weer!