Meer infoHet clublid betaalt...


Welke kosten betaalt het clublid?

 Wanneer verhoog je het (resterende) speelsaldo?

Met welk bedrag verhoog je het (resterende) speelsaldo?

Hoe verhoog je het (resterende) speelsaldo?

Hoe wordt het gestorte bedrag verdeeld?Wat betaalt Sportiva


Sportiva gebruikt de ledenbijdrages om enerzijds alle financiële kosten te dekken en anderzijds om een goede clubwerking mogelijk te maken.

De club betaalt alle vaste kosten die noodzakelijk zijn om te kunnen spelen. Dit is, bijvoorbeeld, de huur van de zaal en de verzekering van de spelers. Daarnaast heb je echter eveneens een aantal variabele kosten of aankopen. De club betaalt de overige aankopen waarvan alle spelers samen kunnen genieten. Dit is, bijvoorbeeld, wel het aankopen van een voetbal en niet het aankopen van schoenen voor één speler.

Garantie op speelkwaliteit

De speelkwaliteit vermindert eveneens indien onvoldoende spelers aan een wedstrijd deelnemen Het deelnemen aan een wedstrijd gebeurt echter op vrijwillige basis zodat we de speelkwaliteit niet kunnen garanderen. Wel zal de club zorgen voor een passende compensatie indien een wedstrijd met te weinig spelers gespeeld zou worden.

Beloningen voor administratieve eenvoud

Beloningen worden door Sportiva uitgereikt voor het bekomen van een hogere vorm van administratieve eenvoudBij het uitvoeren van een storting wordt het speelsaldo van het overeenstemmende clublid verhoogt. Sportiva verhoogt dit speelsaldo nogmaals indien de uitgevoerde storting een voldoende hoog bedrag is om de administratieve werking van de club te vereenvoudigen.

Beloningen voor trouwheid

Op elke wedstrijd van de club worden de aanwezige clubleden geregistreerd. Op het einde van elk seizoen wordt het speelsaldo van een clublid verhoogd indien deze persoon op een voldoende hoog percentage van onze wedstrijden aanwezig was. Dit bedrag loopt al snel op zodat trouwe leden een mooie bonus ontvangen.Open boekhoudingIedereen kan de evolutie en de stand van onze rekening kan opvragen. Op de weekfiche kan je elke week een actuele stand van onze rekening opvragen.

Elke storting op de rekening wordt geregistreerd in onze boekhouding. Om deze administratie zoveel mogelijk te beperken kan je best geen al te kleine bedragen storten.

Elke elektronische storting op onze rekening is steeds opvraagbaar zodat er geen twijfel kan bestaan omtrent al dan niet betaalde bedragen.

Gebruik  speelsaldoElke clublid bezit een persoonlijk speelsaldo. De club vermindert dit saldo  indien het clublid, bijvoorbeeld, aan een wedstrijd deelneemt.

Wat is een speelsaldo ?

Het speelsaldo is een persoonlijke virtuele clubrekening waarop je voldoende fondsen plaatst en waarbij de club het saldo beheerd.

Het speelsaldo correspondeert, initieel, met de betaalde of gestorte bedragen. Bij elke wedstrijd waaraan een speler deelneemt, wordt dit speelsaldo verminderd met het afgesproken bedrag. Bij een volgende storting wordt het resterende speelsaldo verhoogd met dit bedrag.

Basisafspraken...

Iedereen draagt zorg voor het eigen speelsaldo...  

Elk clublid tracht een positief speelsaldo te behouden zodat er steeds voldoende geld op onze rekening aanwezig is. Begin van een seizoen...

 Het uitstaande saldo op het einde van een voetbalseizoen wordt overgedragen naar het volgende voetbalseizoen.

Het waarborgbedrag van een clublid wordt verminderd met het negatief uitstaand speelsaldo van deze speler zodat het speelsaldo op 0 staat bij het begin van een seizoen.

Elk clublid betaalt een solidariteitsbijdrage indien deze speler in het voorbije seizoen aan geen enkele wedstrijd deelgenomen heeft.

Terugvorderen van een speelsaldo ?

Als clublid draag je er zorg voor dat je steeds een positief speelsaldo bezit. Dit betekent echter bijna automatisch ook dat je nog een resterend speelsaldo bezit als je besluit om niet langer deel uit te maken van onze vereniging. Maar wat gebeurt er dan met dit resterende speelsaldo? Wel, het antwoord op die vraag hangt af van het type clublid dat je bent:

Basisprincipe


Sportiva tracht haar uitgaven zo minimaal mogelijk te houden.

De leden betalen bij elke wedstrijd waaraan ze deelnemen een klein bedrag om alle kosten te dekken.


Sitemap

De financiële kant van Sportiva Herne

Home pagina